GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Veel mensen hebben vragen over hun schoorsteen en rookkanaal. Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet!

Hopelijk hebben wij uw vragen hiermee beantwoord. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, Neem dan gerust contact op via 0165 205 741. Schoorsteenveger Rucphen helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Het regelmatig laten vegen van uw schoorsteen is niet alleen essentieel voor het behoud van uw woning, maar ook voor de veiligheid van iedereen die er woont.

Een goed onderhouden schoorsteen minimaliseert de kans op een schoorsteenbrand, wat op zichzelf al een uitstekende reden is om er aandacht aan te besteden.

Bovendien, door te zorgen voor een schone schoorsteen draagt u bij aan een beter milieu. Een gereinigde schoorsteen geeft namelijk beduidend minder schadelijke emissies af dan een vervuilde.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Het aantal keren dat u uw schoorsteen dient te laten vegen, is sterk afhankelijk van hoe frequent u deze gebruikt. Voor diegenen die dagelijks hun schoorsteen stoken, is het advies deze tenminste twee keer per jaar te laten vegen. Bij sporadisch gebruik volstaat een jaarlijkse reiniging.

Als u onzeker bent over de staat van uw schoorsteen, kunt u altijd contact opnemen met Schoorsteenveger Rucphen via 0165 205 741. We voorzien u graag van advies.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

Hoewel u in principe het hele jaar door uw schoorsteen kunt laten reinigen, is het belangrijk te weten dat schoorsteenvegers het in de aanloop naar de winter drukker hebben. We raden aan om vroegtijdig een afspraak te plannen, al is het natuurlijk ook mogelijk om in de zomerse maanden onderhoud te plegen.

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De wijze waarop u stookt, kan het verschil maken in de uitstoot van schadelijke stoffen. Enkele aanbevelingen voor verantwoord stoken:

  • Overweeg een gasgestookte haard of kachel, deze zijn over het algemeen minder belastend voor het milieu dan houtkachels.
  • Laat uw stookapparaat en schoorsteen altijd plaatsen door een gecertificeerde installateur.
  • Onderhoud uw schoorsteen regelmatig en laat deze minimaal jaarlijks vegen.
  • Kies voor de juiste, kwalitatieve brandstoffen en vermijd stoken bij mist of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Zekerheid over de staat van uw schoorsteen? Ons team kan een grondige inspectie uitvoeren. Hierbij kijken we naar eventuele beschadigingen, controle op loszittende materialen, barsten en eventuele verstoppingen. Door vroegtijdige signalering kunnen grotere problemen en kosten voorkomen worden.

Overweegt u een inspectie? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Rucphen via 0165 205 741.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?

Of een haard of kachel schadelijk is voor het milieu hangt sterk af van het type en de brandstof. Bij het verbranden van hout en andere vaste brandstoffen worden diverse stoffen uitgestoten die zowel binnen als buiten de woning voor vervuiling kunnen zorgen. Deze uitstoot kan niet alleen schadelijk zijn voor de omgeving maar ook voor de menselijke gezondheid.

Om de milieubelasting te beperken, adviseren we bewust te kiezen voor de brandstof. Gasgestookte haarden en kachels zijn in dit opzicht milieuvriendelijker dan houtkachels.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?

Het laatste wat u wilt, is te maken krijgen met een schoorsteenbrand. Regelmatig onderhoud en een schone schoorsteen zijn cruciale stappen om dit risico te minimaliseren.

Het is raadzaam uw schoorsteen ten minste jaarlijks te laten controleren en vegen door een vakbekwame schoorsteenveger. Deze specialist kan ook eventuele andere gebreken detecteren.

Maak u zorgen over de staat van uw schoorsteen? Neem contact met ons op via 0165 205 741, en we staan klaar om u te assisteren.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Hoewel het theoretisch mogelijk is zelf uw schoorsteen te vegen, biedt een professionele aanpak zekerheid omtrent een grondige en correcte reiniging.

Daarbij ontvangt u na een professionele veegbeurt een veegcertificaat. Dit kan relevant zijn voor uw verzekering bij brand gerelateerde schades.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?

Het waarnemen van zwarte rook duidt vaak op een suboptimale verbranding. Dit kan worden veroorzaakt door diverse factoren zoals een slechte trek, onvoldoende luchtaanvoer of het gebruik van ongeschikte brandstoffen.

Lichte, transparante rook is daarentegen vaak een indicator van een goed verloop van het verbrandingsproces.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
Veel verzekeringen dekken schade door schoorsteenbranden. Het is echter mogelijk dat ze een veegbewijs als voorwaarde stellen. Bewaar daarom altijd uw veegcertificaten.

Twijfels over uw dekking? Neem gerust contact op via 0165 205 741 en we helpen u verder.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Als u merkt dat vogels uw schoorsteen als nestlocatie hebben gekozen, is het aan te raden een ervaren schoorsteenveger te raadplegen.

Het is belangrijk om te weten dat u niet zomaar een vogelnest mag verwijderen, zeker niet tijdens het broedseizoen. Na het broedseizoen kan het nest conform de Wet natuurbescherming worden verwijderd.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Rucphen

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Rucphen? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Rucphen.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Rucphen.

Tarieven Schoorsteenvegen Rucphen

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Rucphen heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Rucphen

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Rucphen

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Rucphen nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Rucphen

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Rucphen mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Rucphen

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button